Mórahalom belterületi kerékpárút hálózat fejlesztése a Zákányszéki és Kissori út mentén

Dél-Alföldi Operatív Program pályázati kiírásban elnyert támogatásból 2010-ben megvalósult a Kissori és a Zákányszéki út melletti kerékpárút építése, melynek teljes hossza 1178 m.
Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretében Dél-Alföldi Operatív Program pályázati kiírásban elnyert támogatásból 2010-ben megvalósult a Kissori és a Zákányszéki út melletti kerékpárút építése, melynek teljes hossza 1178 m. A Zákányszéki út belterületi szakasza mentén a Bástya sortól a Mátyás király körútig gyalog- és kerékpárút épül három szakaszban.

Bástya sor – Deák F u. közti 435 fm-es szakasz és a Radnóti u. – Mátyás király krt. közti 105 fm-es szakasz 2,75 m szélességben aszfaltburkolatú elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül. Míg a Deák F u. – Radnóti u. közti 130 fm-es szakasz 3,5 m széles (2 m széles kerékpár- és 1,5 m széles járda/gyalogút) elválasztott gyalog- és kerékpárút, mivel a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. által telepített légvezeték oszlopok a tervezett kerékpárút nyomvonalába épültek be.

A Kissori út mellett a Röszkei úti kereszteződéstől az Erzsébet királyné útjáig az Agráripari Park felöli oldalon, a közút és az Ipari park közötti zöldsávban (részben a régi kisvasút nyomvonalán) 1.108 m hosszú, 2 m széles kerékpárút épül.

A kerékpárutak építése bruttó 56 millió Ft, melyhez a 90%-os támogatás bruttó 50,44 millió Ft és jelentős önkormányzati forrás mellett épül meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.