Csokis tonkababos fagyival nyertek

2024.03.13.

Első alkalommal mérettették meg magukat ilyen rangos versenyen a mórahalmi szakképző iskola cukrásztanulói és egyből ezüstéremmel térek haza Mórahalomra. A Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon az országos Fagylalt Kaland 2024.

Játékos és kreatív fagylaltversenyen lettek ezüstérmesek a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Kollégium diákjai, Szekeres Sára, Mencző Csilla és Kálmán Flóra.

A Sirha Budapest Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari, valamint szállodai, éttermi és a kávéházi témájú szakkiállítása idén március 5. és 7. között hatodik alkalommal várta a szakembereket a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Mogyorós csokiöntetes tonkababos és szarvasgombás fagylaltot készítettek karamell ropogóssal. Fotó: Török János

A Fagylalt Kaland 2024. versenyt a Hungexpo Zrt.-vel közösen szervezte a Magyar Cukrász Ipartestület. A cukrász tanulók közösen, egy csapatként dolgoztak a versenyben profi magyar és olasz mesterekkel. Hat csapat versenyzett, két kötelező alapanyagot kellett felhasználniuk. Ez a fehér mandula és a karamellás ropogós volt. Minden csapatot egy mentor segített, a mórahalmi lányoké Damniczki Balázs, a székesfehérvári Damniczki Cukrászda vezetője volt. Mogyorós csokiöntetes tonkababos és szarvasgombás fagylaltot készítettek karamell ropogóssal. A lányok felkészítőtanára, Kis Sándor maximálisan elégedett diákjai teljesítményével, mint mondta, szépen dolgoztak a mester mellett.

Forrás: delmagyar.hu