Júniusban kezdődik a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház tizedik évada

2024.03.25.

Sajtótájékoztatón mutatták be az idei repertoárt az Aranyszöm Rendezvényházban, ahol elhangzott, a nyár folyamán operettekkel, musicalekkel és lovas színházi műsorokkal várják a nézőket a művészek és a szervezők.

Duka Félix igazgató elmondta, 2024. számmisztikailag is fontos Mórahalom életében, hiszen 35 éves a város, 60 éves a gyógyfürdő és idén tizedik alkalommal nyitja meg kapuit a település lovardájában a szabadtéri és lovas színház. Hozzátette, minden évad után véleményfelmérés készül a nézők körében, hogy a következő esztendőben még profibb, színvonalasabb előadásokat és infrastruktúrát élvezhessen a közönség. Így születnek európai szintű, akár a világon is egyedülálló produkciók.

Tímár Krisztina, az előadásokat forgalmazó New Season Produkciós Iroda igazgatója a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az eltelt évek alatt egyre színvonalasabb, néző centrikus darabok kerültek a lovarda színpadára. Ilyen lesz a Veres1 Színház Anconai szerelmesek című előadása, amely – mint fogalmazott a menedzser – egy túlfűtött, üde, nyári, mediterrán szerelmes történet közismert olasz slágerekkel fűszerezve. Tímár Krisztina a Liliom Produkció Hőhullám című zenés vígjátékáról elmondta, ötvenes hölgyek tengerparti kalandjairól szól a komédia, tabutémákat feszegetve.


Az Anyatigrisek musical egyik főszereplője Cseke Katinka színművész, aki elmondása szerint már háromszor megnézte a zenés darabot, mielőtt megkapta a szerepet, amelyet korábban barátnője játszott. A művésznő figyelmeztetett, százas csomag papírzsebkendő legyen nálunk, amikor beülünk az előadásra, hiszen egyszerre zokogós és nevetős két óra vár majd ránk.

Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója – aki törött lábbal, mankóval érkezett a tájékoztatóra – köszönetét fejezte ki a sok-sok néző és a városvezetés felé, hogy egy évtizede működhet Mórahalmon a teátrum, amely a Nemzeti Lovas Színház vidéki bázisa lett. Hangsúlyozta, nem showműsort adnak elő, hanem valódi színházat. Dramatikus színdarabokat, lóra „hangszerelve”. Világszintű látványelemekkel, profi lovas tudással, trükklovaglással. Ezért lett megkerülhetetlen a magyar színházi világ palettáján a lovas színházuk.A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház műsora és a jegyvásárlással kapcsolatos információk megtalálhatók itt: https://www.lovasszinhaz.morahalom.hu/