Mórahalmi siker a „Magyarország étele 2023” versenyen

2023.03.21.

Arany minősítést és az Agrárminisztérium különdíját hozta haza a mórahalmi Vanilla étterem csapata, vagyis Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter a Felcsúton megrendezett szakácsversenyről szombaton.

A „Ne szólj be a csuszára!” fantázianevű étel megalkotása során fontos volt a tradíció, a regionális hazai alapanyagok megjelenése, kötelezően használandó elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.

A fiatalok zöldfűszeres sertés mousseline-be ölelt sertésnyakat, sült puliszkát, túrós csuszát, kápia mártást, és hagymacsipke menüsort vittek a zsűri elé. Puszta-Kolozsi Anett, az étterem tulajdonosa elmondta, nagyon büszke a versenyzőkre, és bízik benne, hogy ezt a különleges ételsort a későbbiekben meg lehet majd kóstolni náluk is. A páros női tagja, Zsuzsanna a Vanilla szakácsa, másikuk azonban még diák, a mórahalmi Tóth János szakképző iskolában tanul, szintén szakácsnak.

Az intézmény igazgatója, Angyalné Kovács Anikó úgy fogalmazott, mindketten rengeteget dolgoztak ezért a fantasztikus eredményért, amely egyben kihívás is, hogy az iskolában folyó szakmai munkát még magasabb színvonalon végezzék.Gratulálunk a Vanilla csapatának!(fotók: MTI/Mónus Márton és Vanilla Étterem és Cukrászda)