Széchenyi 2020

A Homokhát Térségi Agrár-Ipari Tudományos és Technológiai Park agrárlogisztikai fejlesztése a gazdaságélénkítés jegyében

TOP-1.1.1-15-CS1-2016-00001

Kedvezményezett neve: Mórahalom Városi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Felhívás ipari parkok, ipari területek fejlesztésre – TOP-1.1.1-15

Projekt címe, azonosító száma: Mórahalom Agrár-Ipari Tudományos és Technológiai Park agrárlogisztikai fejlesztése a gazdaságélénkítés jegyében – TOP-1.1.1-15-CS1-2016-00001

Szerződött támogatás összege: 356.485.166,- Ft

Támogatás mértéke: 99,01 %

Projektzárás: 2019.03.28.

A projekt szakmai tartalma révén élénkítjük a mórahalmi ipari park agrárlogisztikai tevékenységét a mezőgazdasági beállítottságú kistérség vállalkozási számára elérhető új szolgáltatások révén.

Az ipari parki szolgáltató központ létesítményét bővítettük egy új „Agro-szolgáltató csarnok” épülettel és „haszongép-tároló csarnok” létesítése. Ezen épületek berendezéseinek beszerzésére is sor került.

Az ipari parkban egy új fedett, oldalt nyitott tároló színt létesítettünk – mezőgazdasági vállalkozások tároló kapacitásának bővítése érdekében.

Az ipari parkban vezetékes infrastruktúra létesült az ipari park közművekkel részben ellátott részén:

- ivóvíz-vezeték,

- szennyvíz-csatorna,

- csapadékvíz-elvezető csatorna,

- elektromos vezeték,

- optikai hírközlési vezeték.

Útépítés és kerékpárút-építés történt a magánberuházások részére rendelkezésre álló ingatlanok megközelíthetőségének javítása érdekében, valamint a munkahelyek kerékpárral való jobb megközelíthetőségének érdekében.

A vállalkozások, kiemelten a kis- és középvállalkozások működéséhez szükséges üzleti infrastruktúra- és szolgáltatások fejlesztésével, a közvetett eszközökkel segített helyi vállalkozások által teremtett és megtartott munkahelyekkel, és a támogatott fejlesztések iránti növekvő kereslet multiplikátor hatásai révén élénkítjük a helyi érdekű gazdaságot. Célunk: növelni a vállalkozások termelékenységét és a helyi költségvetési szervezetek által biztosított munkahelyek számát, csökkenteni a területi különbségek a foglalkoztatásban, biztosítani a helyi munkaerő versenyképességét.