Széchenyi 2020

Bemutatkozás

A Szövetkezet neve: Team Work Élelmiszeripari Szociális Szövetkezet
A Szövetkezet rövidített elnevezése: Team Work Szövetkezet
A Szövetkezet székhelye: 6782 Mórahalom, József Attila u.6.
A Szövetkezet telephelye: 6782 Mórahalom, VI. körzet 7/M.
A Szövetkezet telephelye: 6782 Mórahalom, belterület 2225/7 (bejegyezve: 2018.01.24.
A Szövetkezet működési formája: Szociális Szövetkezet
Alapítási okirat kelte: 2008. augusztus 29.
Cégbejegyzés időpontja: 2008. október 01.
Cégbírósági bejegyzés száma: 06-02-000601
Ksh szám: 14459775-1013-121-06 (bejegyezve 2018.02.02.)

A Szövetkezet főtevékenységi köre: TEÁOR: 1013 '08 Hús-, baromfihús-készítmény gyártása

A Team Work Szövetkezet 8 fővel alakult 2008. augusztus 29-én. A Szövetkezet alapításának fő célja elsősorban az volt, hogy az alapító tagok önfoglalkoztatásán keresztül olyan - a térségben jelentkező - szolgáltatási igények elégítsenek ki, mely szolgáltatások nyújtását más, profitorientált vállalkozások felvállalni nem hajlandóak az alacsony profitabilitás és a hosszú távú megtérülés miatt. A Szövetkezet további célja a térségben élő munkanélküliek számára munkalehetőségek teremtése, a munkanélküliek képzésbe vonása, foglalkoztatásának elsegítése, illetve olyan helyi és térségi igények kielégítése, amely hosszú távú foglalkoztatást biztosít a szövetkezeti tagok számára.

A szövetkezet 2018 évben további tevékenységgel bővült. A fejlesztés célja egy stabil, munka-intenzív húsipari tevékenység létrehozása üzemeltetése és biztos bevételek generálása, amely további fejlesztések és bővítések megvalósítását eredményezi üzleti, technológiai és foglalkoztatási szempontból is.

A tevékenységgel/beruházással a további cél:
• tartós és fenntartható foglalkoztatás és munkajövedelem biztosítása a bevonni kívánt célcsoporttagok és családtagjai számára
• a személyes képességek fejlesztése a gyakorlati képzések és a munkakör rotáció által használható tudás, biztonságos munkakörülmények és értelmes munka biztosítása a foglakoztatásba bevont hátrányos helyzetű munkavállalók számára
• egy fenntartható üzleti modell kialakítása
• az országos piacon versenyképes, prémium minőségű és eladható egészséges élelmiszer termékekkel való megjelenés.

A projektben a 7,75 fő hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatása mellett kialakításra került egy üzem, amely prémium minőségű, Mórahalmon tenyésztett magyar bivalyhús felhasználásával készült füstölt bivaly szalámi gyártását valósítja meg.

A beruházás keretében létrejött 110 nm-es szalámigyártó üzem, ahol a hátrányos helyzetű munkavállalók húsfeldolgozással kapcsolatos elméleti és gyakorlati belső képzésen vettek részt. Ezekkel az ismeretekkel a társadalmi vállalkozás számára használható tudást kaphattak, valamint a nyílt munkaerő piacon is lehetőség nyílik számukra a jobb, szakmailag magasabb kihívásokat és felkészültséget igénylő munkahelyek megszerzésére.

2019 évben egy újabb beruházás ért véget amelynek köszönhetően a szövetkezet egy fűszerpaprika, zöldség és levélzöld feldolgozó szárító üzemet alakított ki Mórahalmon.

A beruházás során egy 2536 m2 hasznos alapterületű fűszerpaprika, zöldség és levélzöld feldolgozó üzem épült Mórahalmon, melyhez a feldolgozáshoz szükséges technológiai sorok, berendezések kapcsolódnak (elő-, utótechnológia, leveles zöldség feldolgozó, szárítóberendezés). A projektben foglalt zöldmezős beruházás keretében egy modern fűszerpaprika és levélzöld feldolgozó üzem jön létre a térségben termelt mezőgazdasági termények korszerű technológiával történő feldolgozása érdekében. Amely a későbbiekben szintén munkalehetőséget biztosit a hely és környékbeli munkavállalóknak számára