Jövedelemtermelő turisztikai attrakciók, szolgáltatások létrehozása, fejlesztése a Mórahalmi járás területén

 
Kedvezményezett neve: Mórahalom Városi Önkormányzat

Projekt azonosítószám: VP6-19.2.1.-43-1/A-17

Projekt címe: Hello-Tourist – A turisztikai programszervezéshez szükséges szabadtéri közösségi rendezvénytér fejlesztése Mórahalmon

Támogatás intenzitása: 75 %

Megítélt támogatás: 23,53 millió

Projekt időbeli ütemezése: 2019.05.01-2019.10.31.

Projekt tartalmának bemutatása:
A konzorciumvezető Mórahalom Városi Önkormányzat és konzorciumi partnerei, a Móra-Agrotourist Nonprofit Közhasznú Kft. és az Esély Szociális Alapítvány együttműködés keretében Mórahalom turisztikai potenciáljának növelését tűzik ki célul.

Felismerve, hogy a településen a szabadtéri rendezvényturizmus szezonja az időjárás változékonysága miatt szűk, a partnerek egy olyan szolgáltatás elindítását tervezik, mely ezen szezon meghosszabbítását teszi lehetővé a hozzá szükséges háttérinfrastruktúra megteremtésével.

A projekt keretében egy 1.000 fő befogadására alkalmas rendezvénysátor, valamint hozzá kapcsolódóan egy 7x8 m-es mobil színpad hang- és fénytechnikával kerül beszerzésre, melynek eredményeként a szabadtéri turisztikai rendezvények jóval szélesebb időintervallumban várják a Mórahalmon pihenni vágyókat. A projekt a beszerzésen túl a település turisztikai marketingjére is hangsúlyt fektet, melynek keretében 2 szabadtéri marketing kommunikációs rendezvény valósul meg. Az egyik a családot, mint speciális célcsoportot helyezi tematikájának fókuszába, a másik pedig a helyi termékekre összpontosít. Céljuk, hogy az új szolgáltatást bevezessék a köztudatba, és Mórahalom turisztikai jelenlétét erősítsék. A 2 rendezvény a látogatók számára ingyenes.

Konzorciumi tagok:

Mórahalom Városi Önkormányzat
Esély Szociális Alapítvány
Móra-Agrotourist Nonprofit Közhasznú Kft.