Széchenyi 2020

Klímavédelem helyi szinten - lakossági online workshop Mórahalmon

A „Kibocsátás és Greenfo szükségletek – Klímastratégia kialakítása Mórahalom” elnevezésű projekt kapcsán, online Workshopot tartottak 2021. április 22-én, csütörtökön a Mórahalom Városi Önkormányzat szervezésében.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz volt kötött, így jelentkezését legkésőbb 2021. április 20-ig e-mailes formában tehette meg minden helyi lakos.

Az esemény célja a klímaváltozással kapcsolatos összefüggések és kihívások ismertetése, valamint az energiahatékonyság növelése érdekében családok és a helyi lakosság részére egyszerűen megvalósítható gyakorlatok és praktikák bemutatása, elsajátítása volt.

Nagy érdeklődéssel fogadták az online részvevők a workshopot, ahol a klímatudatosságról, a globális felmelegedésről az éghajlatváltozásról kaptak olyan információkat, amelyek a jövő szempontjából kulcsfontosságúak lehetnek a megelőzésben.

A klímaváltozás, mint globális környezeti probléma az egész világot érinti, ezért Mórahalom városa is kiemelt figyelmet szentel a témának. A projekt keretében a térségi és helyi szintű (megyei) klímastratégia is kidolgozásra került, melybe a workshop résztvevői betekintést nyerhettek.

A sikeres megvalósításához elengedhetetlen az érintett célcsoportok tájékoztatása és a megvalósításba való bevonása, amelyre ez az esemény jó alkalmat adott a workshop szervezőinek.”

2021. április 26.