Mórahalmi Rendészeti csoport

Mórahalom Városi Önkormányzat 2013. márciusában létrehozott egy Rendészeti Csoportot. Elsődleges célja a település közbiztonságának felügyelete és bűnmegelőzési feladatok ellátása.

A közbiztonság fenntartása mindannyiunk érdeke, azon a településen, ahol a lakosság szubjektív biztonságérzete megfelelő, ott szeretnek élni és dolgozni az emberek.

A Rendészeti Csoport 2013. áprilisától 2 fővel folyamatos járőrszolgálatot lát el belterületen és külterületen egyaránt. Járőrszolgálataikban legtöbbször rendőri segítséget kapnak, illetve az újjászerveződő polgárőrség tagjai is bekapcsolódnak a munkába.

A közterületek rendjének, a szórakozóhelyek környékének ellenőrzésén túl elsődleges feladatuk lesz az illegálisan itt tartózkodó, foglalkoztatást fel mutatni nem tudó személyek fokozott felügyelete.

A fenti feladat pontos és szakszerű ellátásához kérjük a foglalkoztatók segítségét a mellékelt űrlapmezők kitöltésével és elküldésével.

A létrehozott adatbázis segítségével a rendészeti munkatársak látni fogják a bejelentett munkavállalók adatait és a velük együtt lakó (esetleg kiskorú) személyek adatait is. Ellenőrzéseik és igazoltatásaik során a bejelentett munkavállalók és hozzátartozóik kapcsán nem kell számítani közbiztonsági szempontból veszélyforrásra. Az adatbázisban azonban nem szereplő itt tartózkodó személyek közbiztonságra esetlegesen veszélyt jelenthetnek, így ellenőrzésük fokozottan indokolt és meg is fog történni az év hátralevő részében.

A Rendészeti Csoport ellenőrzéseket, igazoltatásokat végző tagjai jelvénnyel és szolgálati igazolvánnyal rendelkeznek. Intézkedéseikről pontos dokumentációt vezetnek, amelynek szakmai ellenőrzését, az intézkedések jogosultságát a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

Köszönjük közreműködésüket!


KAPCSOLAT:

További információ kérhető:
Battancs Erika
rendészeti csoportvezető
telefon: 62/281-022/174-es mellék.
e-mail cím: berika@morahalom.hu


Közterület-felügyelők:

e-mail cím: rendeszet[at]morahalom[dot]hu