Széchenyi 2020

Mórahalmi Rendészeti csoport

Mórahalom Városi Önkormányzat 2013. márciusában létrehozott egy Rendészeti Csoportot. Elsődleges célja a település közbiztonságának felügyelete és bűnmegelőzési feladatok ellátása.

A közbiztonság fenntartása mindannyiunk érdeke, azon a településen, ahol a lakosság szubjektív biztonságérzete megfelelő, ott szeretnek élni és dolgozni az emberek.

A Rendészeti Csoport 2022. évtől 7 fővel folyamatos járőrszolgálatot lát el belterületen és külterületen egyaránt. Járőrszolgálataikban legtöbbször rendőri segítséget kapnak, illetve a polgárőrség tagjai is bekapcsolódnak a munkába.

A közterületek rendjének az ellenőrzésén túl elsődleges feladatuk az illegálisan itt tartózkodó, foglalkoztatást fel mutatni nem tudó személyek fokozott felügyelete.

A fenti feladat pontos és szakszerű ellátásához kérjük a foglalkoztatók segítségét a mellékelt űrlapmezők kitöltésével és elküldésével.

A létrehozott adatbázis segítségével a rendészeti munkatársak látni fogják a bejelentett munkavállalók adatait és a velük együtt lakó (esetleg kiskorú) személyek adatait is. Ellenőrzéseik és igazoltatásaik során a bejelentett munkavállalók és hozzátartozóik kapcsán nem kell számítani közbiztonsági szempontból veszélyforrásra. Az adatbázisban azonban nem szereplő itt tartózkodó személyek közbiztonságra esetlegesen veszélyt jelenthetnek, így ellenőrzésük fokozottan indokolt és meg is fog történni az év hátralevő részében.

A Rendészeti Csoport ellenőrzéseket, igazoltatásokat végző tagjai jelvénnyel és szolgálati igazolvánnyal rendelkeznek. Intézkedéseikről pontos dokumentációt vezetnek, amelynek szakmai ellenőrzését, az intézkedések jogosultságát a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság végzi.

Köszönjük közreműködésüket!


KAPCSOLAT:

További információ kérhető:
Battancs Erika
rendészeti csoportvezető
telefon: 62/281-022/174-es mellék.
e-mail cím: berika@morahalom.hu

Mezőőrség:

+36 30 754 6807

e-mail cím: mezoor@morahalom.hu


Közterület-felügyelők:

e-mail cím: rendeszet@morahalom.hu