Ugrás a fő tartalomra
Széchenyi Terv Plusz, Építsük együt Magyarországot! Magyarország Kormánya, Az Európai Unió társfinanszírozásával
Széchenyi 2020

Mórahalmi savanyúság

Homokhátságon termesztett növényekből (káposzta, paprika, paradicsom, dinnye, karfiol) erjesztéssel és hidegen savanyítással állítja elő a termékek.
A település és környezetének mezőgazdasági hagyományai, az itt termesztett zöldségek magas beltartalmi értéke és változatossága magával megkívánja azok tartósításának lehetőségét is. Az alkalmazott tartósítási eljárások a magyar vidéki kultúra hagyományos eljárásai, az erjesztés valamint a hidegen savanyítás.

A magyar gasztronómiában jelentős szerepet elfoglaló savanyúságok egyedülállóak, ízük és elkészítési technológiájuk a magyar konyha jellegzetessége és specialitása, így méltán kívánhatják meg a nemzeti értékek között történő nyilvántartást.