Mórahalom város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.3.1-21-CS1-2022-00002

Támogató Szervezet: Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Csongrád-Csanád Megyei Igazgatóság

Kedvezményezett: Mórahalom Városi Önkormányzat

Projekt elszámolható összköltsége: 19.391.503 Ft

A támogatás intenzitása 100%

Megítélt támogatás: 19.391.503 Ft

A projekt időbeli ütemezése: 2021.03.04. - 2027. 12. 31.

Projekt leírása:

A projekt részeként az Irányító Hatóság által kiadott módszertani útmutató szerint Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS), valamint TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (TVP) készült.

A dokumentumok megalapozzák az EU-s támogatásokból 2021-2027 között Mórahalmon megvalósuló jövőbeli fejlesztéseket. A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia teljes tervezéssel készült, a középtávú célokat felsorakoztató komplex stratégiai dokumentum, nem korlátozódik csupán a TOP Plusz forrásainak a felhasználására, támogatva a városokat a fenntarthatóság, különösképpen a pénzügyi fenntarthatóság és forráskombináció megvalósításában, egy zöld és digitális átmenetet szolgáló városfejlesztési gyakorlat kialakításában. A dokumentum az Integrált Településfejlesztési Stratégia átalakításából indul ki, ugyanakkor a város újradefiniálja jövőképét, célrendszerét, cselekvési tervét.

A pályázat részeként a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia mellett TOP Plusz Városfejlesztési Programterv is készült, mely a TOP Plusz források felhasználását rendszerező dokumentum, a következő hét évben megvalósítani tervezett fejlesztéseket ismerteti.

A pályázat részeként elvárás, hogy a 2022. évi népszámlálást követően megtörténjen az FVS felülvizsgálata, ennek részeként a helyzetértékelés frissítése, városi zöld keretrendszer készítése, digitális akcióterv kidolgozása, üzleti modell megalkotása és az indikátor értékek felülvizsgálata.