Multifunkciós grundpálya„Mórahalom város sportéletének bővítése új műfüves multifunkciós grundpálya megépítésével” SPO-SZALÉT-2011


Mórahalom Városi Önkormányzat pályázatot nyújtott be Nemzeti Erőforrás Minisztérium SPO-SZALÉT-2011 kódszámú, „Szabadtéri szabadidősport létesítmények fejlesztésének, kihasználtságuk növelésének támogatása” című konstrukciójához.

A projekt keretében a Mórahalom Rákóczi téri 1139/1 hrsz.-ú sporttelepen, a meglévő salakos teniszpályák melletti gyep területen 12*24 m alapterületű minőségi töltött műfüves grundpályát terveztünk megvalósítani, a terület akadálymentes megközelítésének kialakításával és megfelelő kerítéssel, világítással, térfigyelővel ellátva.
 
Jelenleg a sporttelep gyeppel borított részén egy minőségi, töltött műfüves, 24*12 m-es alapterületű multifunkciós grundpálya kialakítására került sor, amely alkalmas minifutball, kézilabda, streetball, kosárlabda, röplabda, tollaslabda és tenisz sportokra, bajnokságok megtartására is. A pálya alapvonalán kerítés épült, világítással. A biztonsági térfigyelő rendszer kialakítás önerőből történt. A pályázat keretein belül megvalósításra került még egy akadálymentes parkoló is.

A későbbiekben a területen kiszolgáló létesítményeket – öltöző, mosdó, iroda, büfé – valamint lelátót is tervezünk építeni. Tervezzük még a későbbiekben saját erőforrásból 3 db szabadtéri fitness eszköz beszerzését is, amely biztosítja valamennyi korosztály számára a megfelelő sport bemelegítési és erőnlét fejlesztő gyakorlatok végzését.

A sporttelepen és környékén a kisgyerekek, a fiatalok és a szenior korosztály egyaránt kellemes, gondozott körülmények közötti kikapcsolódási, sportolási lehetőségét kívánjuk biztosítani. Fontos megemlíteni, hogy a sporttelep melletti 1139/2 hrsz.-ú kivett közterület 9481 m2-es alapterületén rendezett, hangulatos park található, amelyen játszótéri elem is megtalálható, paddal.

A munkálatok, a Móraép Városüzemeltetési Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit Kft. kivitelezésében valósult meg.

A projekt összköltsége: 14 213 002 Ft

amelyből Mórahalom Városi Önkormányzat hozzájárulása: 3 750 000 Ft

a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól kapott támogatás összege: 10 463 002 Ft

A projekt megvalósításának időszaka: 2012. március 05. – 2012. május 15.