Széchenyi 2020

WORKSHOP OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK PEDAGÓGUSAI RÉSZÉRE

Előadást tartottak Mórahalmon az óvodai, általános és középiskolában dolgozó pedagógusok részére a klímaváltozásról, a globális környezeti problémákról és a klímastratégiáról.

2020. június 3. szerdán a Szent László Katolikus Általános Iskolában, a település interaktív tematikus szemléletformálási programsorozata keretében környezeti szemléletformáló workshop került megvalósításra, ahol a település oktatói vettek részt.

A prezentáció során az előadók - Olteics Zoltán és Gyurkó Dániel - bemutatták a pedagógusok számára a klímaváltozással járó kockázatokat és elmondták, hogy jelenleg ez az egyik legkiemeltebb globális környezeti probléma a Földön.

Ennek hatásai kapcsán beszéltek a Föld átlaghőmérsékletének növekedéséről, a tengerek szintjének emelkedéséről, a gleccserek olvadásáról, az egyre szélsőségesebb időjárásról, a természeti katasztrófákról, amelyek mind a klímaváltozással hozhatok összefüggésbe.

Ezt követően fontosnak tartották kiemelni, hogy a klímaváltozás mérséklésében minden embernek van felelőssége, megfelelő tudatos hozzáállással kedvező változások érhetők el globális, kormányzati, megyei és akár helyi szinten is.

Az előadás további részében Olteics Zoltán és Gyurkó Dániel a helyi klímastratégiáról és annak tervezett elemeiről beszélt a jelenlévők számára.

A program végén a résztvevők a megszerzett új ismeretek leellenőrzésére egy néhány kérdéses játékos tesztet töltöttek ki. Az esemény a tesztek kiértékelésével és egy rövid összegzéssel zárult.

2020. június 7.