Széchenyi 2020

ZÖLDSÉGCSOMAGOLÓ ÉS ZÖLDSÉGÜZLET KIALAKÍTÁSA MÓRAHALMON

 TOP-1.1.3-15-CS1-2016-00001, MÓRAHALOM HELYI TERMELŐINEK ÉS ALAPANYAGAINAK PRIORIZÁCIÓJA POST-HARVEST FEJLESZTÉSEK ÉS INFRASTRUKTÚRA KIÉPÍTÉSÉN KERESZTÜL


Támogató Szervezet:
Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága

Közreműködő szervezet:
Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatósága

Kedvezményezett: Mórahalom Városi Önkormányzat

Projekt elszámolható összköltsége: 50.800.000 Ft
A támogatás intenzitása 98,25%
Megítélt támogatás: 49.911.672 Ft
A projekt időbeli ütemezése: 2017. 07. 01 – 2018. 10. 31.

Projekt leírása:
A fejlesztés keretein belül Mórahalom, Kissori út 6. hrsz.: 919 telken lévő csarnoképület átalakítása került megtervezésre, ahol raktározás, hűtve tárolás, hűtött áru raktározása, terület bérbeadás, osztályozás, csomagolás tevékenységeket kívánunk végrehajtani.
Az átalakítás részeként egy üzlethelyiség infrastruktúra kialakítása is megtervezésre került. Előbbi a helyi termelők az elsődleges mezőgazdasági tevékenység során megtermelt termékekkel kapcsolatos értékesíthetőséget javító eszköz- és infrastruktúrarendszer biztosítására, míg utóbbi a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatásának elemeként. Az infrastruktúra használatához a termelők az üzemeltetőn keresztül, azaz az önkormányzaton keresztül kedvező feltételek mellett hozzájuthatnak szolgáltatásnyújtás vagy bérbeadás útján. E létesítmény célcsoportja elsődlegesen a primer mezőgazdasági termelők, az említett tevékenységeken keresztül, ugyanakkor áttételesen, mivel üzlet infrastruktúra is kialakításra kerül a helyi termelők primer termékeinek helyi piacokra való hatékony eljuttatásának elemeként, a keresleti, fogyasztói oldal is célcsoport.